takhle bloguje černá kočička Charlie

Recepty - vánoční cukroví

28. listopadu 2007 v 16:03 | Jituška |  Bezlepková dietka
Mňammmmmmmmmmm...........

FÍKOVÝ SALÁM
  • 100 g fíků
  • 90 g moučkového cukru
  • 100 g mletých ořechů
  • 1 žloutek
  • 15 g citronátu
  • 25 g nahrubo nastrouhaných mandlí
Na masovém strojku umeleme fíky. Přidáme žloutek, moučkový cukr, ořechy, mandle a citronát. Vypracujeme hmotu, kterou vytvarujeme do válečku a necháme v chladu ztuhnout.
MANDLOVÉ JEDNOHUBKY
  • 255 g mletých mandlí
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžíce oleje
  • 30 g cukru
  • 24 spařených oloupaných mandlí
Mleté mandle nasypeme do mísy a vmícháme cukr, přidáme zakysanou smetanu a olej a postupně vše mícháme, až vznikne pasta podobná marcipánu. Ze směsi vyvalujeme kuličky prsty namočenými ve studené vodě. Každou kuličku zlehka zploštíme a navrch zapíchneme mandli a vložíme ji do papírového košíčku na cukroví. Uchováváme je přikryté a vychlazené.
MERUŇKOVÁ POCHOUTKA
  • 350 g burizonů
  • 100 g sušených pomletých meruněk
  • 100 g mletých vlašských ořechů
  • 50 g rostlinného tuku
  • 125 g medu
  • 50 g rozinek
  • 100 g pražených lískových oříšků
  • 100 g vysoceprocentní čokolády
Čokoládu necháme mírně povolit, poté ji vyšleháme s tukem a medem. Do pěny vmícháme ostatní suroviny a tvarujeme kuličky, které posypeme lískovými jádry a rozinkami. Pečeme při teplotě 180 °C přibližně 10 minut.
MENDIANTS
  • 100 g vysoceprocentní čokolády
  • směs sušeného ovoce a oříšků
Čokoládu rozpustíme tak, aby zůstala vlažná. Lžičkou opatrně naléváme na pečící papír a každou porci zdobíme sušeným ovocem a oříšky. Pečeme při teplotě 180 °C přibližně 10 minut.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Milhaus Milhaus | Web | 11. září 2008 v 18:45 | Reagovat

Recepty na vánoční cukroví naleznete na stránkách www.ponetu.cz

2 nikolkakovacikova nikolkakovacikova | E-mail | 1. prosince 2008 v 18:35 | Reagovat

mas to super

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.